GRP Grit lemezek, profilok

Csúszásmentes GRIT lemezek

Csúszásmentes GRIT granulátum lemez (üvegszál erősítésű poliészter kemény gyémánt alumínium-oxid) egy rendkívül ellenálló anyag. A termék gyakorlatilag elpusztíthatatlan, teljesen törhetetlen, és ellenáll a rendkívüli időjárási viszonyoknak. A lemezek kiváló minőségű rendkívül erős színtartó és rugalmas anyagok, könnyű súlya miatt könnyen kezelhető és telepíthető.

Nagyon hatékony, gyors és biztonságos megoldás minden csúszós padlón és lépcsőn, alkalmazható gyalogos és jármű közlekedésnél, rámpák, munkaállványok és bármilyen burkolatra….

A jelölő lemezeink max. 2mm vastag, csúszásmentes, finom szemcseméretű, tetszőleges színű, vegyszer és targoncaálló, kül és bel téren, száraz és vizes környezetben egyaránt alkalmazható, rendelhető bármilyen színben a padlójelölő 50mm szélességtől, a raklap jelölő 50x200x200mm méretektől

Csúszásmentes lemezeink, profiljaink számos helyen alkalmazhatóak, pl: szerelőaknáknál, tömegközlekedési járművek fellépőin, közintézményeknél, lépcsőfeljárókon stb.

GRIT lemezek tulajdonságai

 • nagy csúszásgátló hatás, csökkenti a megcsúszás veszélyét
 • rendkívül erős ezért hosszú élettartamú
 • hatékony vizes, olajos és zsíros padlón
 • egyszerűen és könnyen illeszthető
 • költséghatékonyan telepíthető és igény esetén áthelyezhető
 • nem vezető, megakadályozza a veszélyes áramütést
 • terhelhető ezért alkalmas jármű közlekedésnél
 • 65%-kal könnyebb mint az acél lemez
 • elérhető minden RAL színben
 • egyedi méretekben is rendelhető
 • kapható 2-3-4mm vastagságban
 • finom, közepes és durva szemcseméret
 • UV álló
 • hővezetés:0.2w/mK
 • szakítószilárdság:123MPa
 • hajlítószilárdság: 193MPa
 • tűzvédelmi osztályozás Bfl-s1 MSZ EN 13501-1:2007+A1:2010 szerint
 • szakító modulusa legalább 7.1GPa így akár hétszer erősebb, mint az azonos súlyú lágyacél

EGYEDÜLÁLLÓ, akár 5-15 ÉV GARANCIA!

GRIT lépcső elem

GRIT lépcső elem rendkívül költséghatékony mert, akár simított betonra is telepíthető ragasztással vagy csavarozással.
Felhasználható fa, fém és beton lépcsőkre is. Mérete igény szerint.

EGYEDÜLÁLLÓ, akár 
15 ÉV GARANCIA!!!

GRIT lépcső élvédő

GRIT lépcső élvédő különböző méretekben rendelhető igény szerint. Felhasználható minden típusú lépcső élére!

EGYEDÜLÁLLÓ akár 15 ÉV GARANCIA!!!

Csúszásmentes GRIT lemezek ÉMI Minősítéssel rendelkeznek:
M-586/2011
O-44/2011

A GRIT lemez gyakran felmerülő kérdései

Az alábbiakban azokat a kérdéseket válaszoljuk meg, amik gyakran felmerülnek termékeinkkel kapcsolatban. Kérjük tanulmányozza át az alábbiakat, illetve a termékeinkről szóló weblapot, hogy ajánlatainkat jobban megismerje. Amennyiben kérdésire nem kap választ ne habozzon azonnal lépjen kapcsolatba velünk. 

Kérdés: Mit jelent a GRIT lemez? 
Válasz:
 Üveggel megerősített műanyag vagy üveggel erősített poliészter vagy rostszállal megerősített vagy üvegrost vagy simán üvegszálas – lehet választani.

Kérdés: Mi is ez pontosan?
Válasz:
 Ez egy összetett anyag, melyben megfelelő feltételek között egy kemény, könnyűsúlyú, tartós rétegelt anyag jön létre számtalan felhasználási lehetőséggel. 

Kérdés: Például? 
Válasz: 
Formaöntvényként, felületi borításként hagyományosan használható járművek főtestének borítására /versenyautótól a tehergépjárművekig/, hajók, épületek, tartályok, panelek stb. Újabban alagutak borítására, vízparti alkalmazásokra, légi közlekedésben, védelmi célokra, földalatti alkalmazásokra, vonatok stb., tehát olyan helyeken, ahol eddig hagyományosan fémet vagy ólmot használtak. 

Kérdés: Miért és hogyan helyettesíthető?
Válasz: A GRIT lemez nem foszlik, nem rozsdásodik, nem rohad, nem telepednek meg baktériumok és fertőzés rajta, kiváló erősségű, könnyebb súlyú, mégis sokkal erősebb, mint az azonos súlyú könnyűfém. 

Kérdés: Mi biztosítja a GRIT lemez erősségét? 
Válasz: 
Gondoljunk a „megerősítésre” – fémpálcákat helyeznek egy nedves keverékanyagba, s, mikor az megedződik kiváló szilárdságot, erősséget ér el. Majd vesznek több millió az emberi hajszálnál vékonyabb üvegszálat, egy ragadós, viszkóz folyadékba – többnyire műgyantába – helyezik, amivel együtt egy kemény réteg jön létre. Az üvegszálak nélkül a réteg széttörne. az üvegszálakkal azonban az anyag törésállóvá válik.

Kérdés: 
Hő hatására változik a GRIT lemez? 
Válasz: 
Általános esetben nem – a legtöbb GRIT lemeznél a felhasznált gyanta hőálló /az anyag edzésével a formát is tartósítjuk/ ellentétben a hőálló műanyaggal, melyet csak hővel lehet formálni. Ebből következően a GRIT lemez nem olvad és nem hagy forró cseppeket maga után. 

Kérdés. Tűzálló-e a GRIT lemez? 
Válasz: 
A GRIT lemez néhány típusa rendelkezik tűzálló tulajdonsággal: olyan formában, hogy mikor a tűz forrása eltávolodik az anyagtól a tűzláng önmagát fojtja el. Az elmúlt 25 évben kifejlesztett phenol-formaldehyde műgyanta kiváló tűzálló képességgel rendelkezik, alacsony füst- és mérgező anyag kibocsájtással és tűzterjedéssel.

Kérdés: 
Mennyiben költséghatékony a GRIT lemez? 
Válasz: 
Természetesen attól függ, mivel hasonlítjuk össze. Például a fémgyártásnál megszokott eljárások a hegesztés, fémmegmunkálás, összeszerelés elvégezhető GRIT öntőforma segítségével is. Az állandó ismétlődő rongálásnak kitett üvegfelületek behelyettesíthetők átlátszó GRIT lemezzel /láds: Fybeglaze/, melynek ára hamarosan megtérül és biztonságos. A GRIT lemez borítás /lásd: Fybatex/ különböző rostos anyagok keveréke /lásd: Fybecore/, melyek környezetbarát és energiatakarékos szigetelő paneleket képeznek. Talán a legmagasabb megtakarítást és védelmet a kiváló minőségű, tűzálló szintetikus habot tartalmazó /lásd: Phenclad TC/ phenol termékkel alkalmazásával érjük el – környezetbarát, humán katasztrófákat megelőzendő és más költségkímélő megoldásokat figyelembevevő alkalmazás