GRP járórács

A munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb típusa az elcsúszásból adódó sérülés; az általános ipari balesetek többségét a megcsúszások, botlások és esések teszik ki, és a munkahelyi baleseti halálesetek 15%-át is ezek okozzák, ráadásul bárhol előfordulhatnak az irodáktól, a gyárakon át, az építkezésekig. Az alábbi cikkben a munkahelyi csúszásveszély okait tárgyaljuk, és azt, hogy mi ellene a leghatékonyabb megoldás.

GRP járórács

A munkahelyi csúszásveszély okai

A munkahelyeken – és gyakorlatilag bárhol – a nedves padló a csúszásveszély leggyakoribb oka, de az egyenetlen felület is veszélyes lehet. Ezt csak erősíti, ha az adott területen nem megfelelő a megvilágítás, hiszen az megnehezítheti, hogy észrevehető legyen a potenciális csúszásveszély, például a nedves foltok.

A munkahelyi csúszásveszély megelőzése

A csúszásveszély több módon is elkerülhető, de a legfontosabb az odafigyelés – mind a munkavállalók, mind a munkáltató részéről. Az alapvető teendők a következők:

    • A padló szárazon tartása: Nem mindig és nem mindenhol oldható meg, de törekedni kell rá, és, ha mégsem lehetséges, akkor egyértelmű jelzésekkel jelezni kell, hogy a padló nedves, csúszásveszélyes!
    • A megvilágítás javítása: Ez viszont mindenhol megoldható, és fontos is, hiszen nagymértékben javítja a veszély felismerésének valószínűségét, ezáltal elkerülhetővé is teszi azt!
    • Csúszásmentes járófelületek kialakítása: A leghatékonyabb baleset megelőzési módszer, amire többféle lehetőség is rendelkezésre áll, de az egyik legegyszerűbb, egyben legjobb a GRP járórácsok elhelyezése a problémás területeken. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy beltéri, vagy kültéri csúszásveszélyről van-e szó, mert nem mindegy, melyik területen milyen csúszásmentesítő eszközöket alkalmazunk.
GRP járórács

Mi a GRP járórács?

A GRP járórács – nevéből adódóan – egy rácsszerkezet, amelynek felülete megakadályozza az elcsúszásból adódó baleseteket. Többféle változatban is beszerezhető, így például létezik csiszolt és védőréteggel ellátott felületű változat is.

Lényeges még a többféle, többnyire élénk szín is, amelyek figyelemfelkeltőek, és óvatosságra intik a munkavállalókat. Emellett a GRP járórács egyedi méretekben is megrendelhető, azaz minden területhez könnyen alkalmazkodik, de a legfontosabb tulajdonsága a költséghatékonyság.

Költséghatékonyság alatt több tényező együttes hatása értendő: a GRP járórácsok kedvező áron szerezhetőek be, tartósak, a karbantartási igényük alacsony, az élettartamuk pedig kimondottan hosszú.

Mit nyújt a GRP járórács?

Elsősorban biztonságot; ez nem is lehet kérdés, ezt pedig mindenhol meg kell teremteni, ahol csak lehetséges, így például az üzemi konyhákban, az uszodákban, vagy a folyékony anyagokkal foglalkozó ipari létesítményekben, de akár az otthonainkban is jól jöhet.

Hol szerezhető be a GRP járórács?

Cégünk kínálatában természetesen a GRP járórácsok is megtalálhatóak, méghozzá többféle vastagságban, kétféle színben és akár egyedi méretekben is. A járórácsok alkalmazása biztosítja a csúszásmentességet, legyen szó bármilyen felületről, emellett tartósak, az áruk pedig kifejezetten kedvező. Önnek nem kell mást tennie, mint felmérnie, hogy mekkora terület csúszásmentes lefedésére van szükség, majd kiválasztani a lehetőségek közül az elképzeléseinek leginkább megfelelőt!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a GRP járórácsok iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!